Facebook
   » fém-, szövet-, gumikompenzátor » flexibilis hullámtömlő » tolózár, gömbcsap, szelep, nyomáscsökkentő » fitting » szellőzés, páramentesítés  
Kezdőoldal...[Kor-Center - Fémkompenzátor, Szövetkompenzátor, Gumikompenzátor, Flexibilis hullámtömlő, Ipari szerelvény, Tolózár, Gömbcsap, Szelep, Biztonsági szelep, Nyomáscsökkentő, Fitting, Kötőelem - forgalmazó, kereskedés, kereskedő, kereskedés]
Kompenzátorok, Fémkompenzátorok, Szövetkompenzátorok, GumikompenzátorokFlexibilis hullámtömlőkIpari szerelvények, Tolózárak, Gömbcsapok, Szelepek, Biztonsági szelepek, NyomáscsökkentőkFittingekSzellőzés, páramentesítés
 

Aktuális ajánlataink
Cégismertető
Referenciáink
Online ajánlatkérés
Kapcsolat
Akció
Újdonság

Heitz - DeKomte

Heitz GmbH és DeKomte GmbH
Magyarországi Képviselete

www.MARKETINGSUPPORT.hu

 

 

 

 

 

»

Kompenzátorok


A kompenzátorok a modern csővezeték-technológia nélkülözhetetlen elemei. Feladatuk a vezetékekben a hőkülönbségek által előidézett tágulások kiegyenlítése. Ezenkívül alkalmasak a szivattyúk, motorok, kompresszorok vagy turbinák keltette rezgések fölvételére.
Az elmozdulásokat axiális, laterális vagy anguláris irányban lehet kompenzálni a helyi adottságoknak megfelelően. A legkedvezőbb kompenzálási mód eldöntéséhez szívesen állunk vevőink rendelkezésére sokéves tapasztalattal, szakértéssel. 

Föltétlenül ajánljuk, hogy az egyes alkalmazásokról minél részletesebben tájékoztassanak, mert minél többet tudunk a technikai részletekről (elmozdulás, nyomás- és hőviszonyok stb.) annál testreszabottabb és költségkímélőbb megoldásokat tudunk javasolni.

Egyes Standard típusok raktárról azonnal - illetve rövid szállítási határidővel !

Tipuri standard livrare din depozit - sau cu scurt timp de fabricare ! 

Mire is való a kompenzátor?

kompenzátor A kompenzátorok a csővezeték technológia egyik nélkülözhetetlen elemei, a rugalmas csőkötések és a nemesacél hullámtömlők mellett. A kompenzátorok legfőbb feladata a hő és a nyomás különbségek miatt keletkező tágulások kiegyenlítése a vezetékekben. De ezen felül a kompenzátorok alkalmasak például gáz, vegyszer, ivóvíz, szennyvíz, forrólevegő, füstgáz vagy gőz vezetésére, rezgés csillapítására, kompenzálásra.

Milyen kompenzátor típusok vannak? Fém kompenzátor, gumi kompenzátor, szövet kompenzátor, azon belül axiál, laterál angulár vagy univerzál kompenzátorok. Mivel a kompenzátoroknak igen lényeges feladatuk van, fontos, hogy jó minőségűek legyenek.

Ha jó minőségű kompenzátorra vagy kompenzátor elemekre lenne szüksége, tekintse meg kínálatunkat! A HEITZ GmbH német kompenzátor gyártó cég 1945 óta foglalkozik kompenzátor gyártásával és tovább feljlesztésével, így ha egyedi igényekkel fordulna hozzánk, abban is számíthat ránk!

A kompenzátor és típusai

kompenzátor A kompenzátorok alkalmasak arra, hogy a különböző csőelemekben, azok meghatározott szakaszaiban a keletkező hőtágulást kiegyenlítsék, és ezáltal óvják az elemeket a rongálódástól, megelőzzék a baleseteket, biztosítsák az optimális működést.

A kompenzátorok készülhetnek fémből, gumiból, de szövetből is, és felhasználási helyüktől függően lehetnek akár saválló tulajdonságúak is. A kompenzátoroknak négy alap típusát különböztethetjük meg.

  • Az első az axiál kompenzátor, erre jellemző, hogy csak tengely irányba képes elmozdulni, ezért olyan esetben ajánljuk, amikor a vezetékek közel fekszenek egymáshoz, rövid egyenes szakaszokból állnak, illetve irányváltásokkal és leágazásokkal kell számolni.
  • Az angulár vagy szögkompenzátor csak annyi mozgásra képes, hogy az elmozdulással egy bizonyos szöget zárhat be. Ezek a kompenzátorok olyan csőelemekbe ajánlottak, ahol hosszabb szakaszokat kell kompenzálni.
  • A laterál kompenzátorok a tengelyükre merőleges hatásokat tudják csak felvenni, ezáltal ez a modell oldalirányú elmozdulást képes produkálni.
  • Az univerzál kompenzátor egyszerre többféle mozgás kombinációja, leginkább az axiál és a laterál kompenzátor keresztezéséhez hasonlítható.

Bármelyik kompenzátorra is lenne szüksége, tájékozódjon weboldalunkon és forduljon hozzánk bizalommal!
További kompenzátorokkal kapcsolatos információkért forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Mi alapján választható ki az ideális kompenzátor?

kompenzátor A kompenzátor egy fontoselem, melyre legtöbb esetben ott van szükség, ahol a csőrendszerben valamilyen hatás következtében méretbeli változás állhat be. Ezért különösen fontos, hogy a megfelelő kialakítást válasszuk. De milyen szempontok alapján választhatjuk ki az ideális kompenzátort?

A kompenzátor adataira van szükségünk, mint:


  • Beépítési hossz
  • Szállított közeg
  • Üzemi nyomás
  • Üzemi hőmérséklet
  • Mozgás típus / axial, lateral vagy angular /
  • Csatlakozás típusa

Ezeket figyelembe véve kell kiválasztani a megfelelő kompenzátort. Az ideális kompenzátor élettartama jelentősen függ az adott körülményektől!

Szakmai kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamennyién!

Mi az a saválló kompenzátor?

saválló kompenzátor Az olyan csőrendszerek esetében, ahol a csőben lévő anyag savas, maró hatással bír, fokozottan fontos, hogy a csöveket megvédjük a hőtágulás okozta sérülésektől. Ebben van segítségünkre a saválló kompenzátor, amely ilyen környezetben is könnyedén megállja a helyét. Mindemellett persze az is hatalmas előny, hogy a saválló kompenzátorok segítségével a zajszint és a rezgés is csökkenthető, mely utóbbi szintén a csőrendszer hosszantartó hibátlanságát segíti.

Ön is saválló kompenzátort vásárolna? Szeretné ezt megbízható helyen tenni? Akkor forduljon hozzánk és rendeljen bizalommal! Ne feledje, ha kérdése van, ha nem biztos benne, hogy milyen kompenzátorra van szüksége, mi akkor is a rendelkezésére állunk!

Kérjük, válasszon az alábbi termékcsoportok közül:

» Fémkompenzátorok     » Szövetkompenzátorok     » Gumikompenzátorok


 

 

KoRCenter 9245 Mosonszolnok, Jókai út 10.
» cso.lap.hu | szerelveny.lap.hu | szellozes.lap.hu » Fax: +36-96/528-056 » GSM: +36-20/9142-495
» Email: info@korcenter.hu