» fém-, szövet-, gumikompenzátor » flexibilis hullámtömlő » tolózár, gömbcsap, szelep, nyomáscsökkentő » fitting » szellőzés, páramentesítés  
Kezdőoldal...[Kor-Center - Fémkompenzátor, Szövetkompenzátor, Gumikompenzátor, Flexibilis hullámtömlő, Ipari szerelvény, Tolózár, Gömbcsap, Szelep, Biztonsági szelep, Nyomáscsökkentő, Fitting, Kötőelem - forgalmazó, kereskedés, kereskedő, kereskedés]
Kompenzátorok, Fémkompenzátorok, Szövetkompenzátorok, GumikompenzátorokFlexibilis hullámtömlőkIpari szerelvények, Tolózárak, Gömbcsapok, Szelepek, Biztonsági szelepek, NyomáscsökkentőkFittingekSzellőzés, páramentesítés
 

Aktuális ajánlataink
Cégismertető
Referenciáink
Online ajánlatkérés
Kapcsolat
Akció
Újdonság

Heitz - DeKomte

Heitz GmbH és DeKomte GmbH
Magyarországi Képviselete

www.MARKETINGSUPPORT.hu

 

 

 

 

 

»

Fémkompenzátorok


A HEITZ GmbH kompenzátor gyártó több mint 60 éve foglalkozik kompenzátor / harmonika test / gyártásával és fejlesztésével. A világ vezető harmonika test gyártoja magas minőségü termékeket állit elő.

A nemesacél-kompenzátorok egy-, több- vagy sokfalú harmonikatesttel , teflon béleléssel gyárthatók.

  • Harmonika (hullám) test        1.4541, 1.4571, 1.4404, 1.4841, 1.4828 
  • Karima / hegcsonk /             1.4541, 1.4571, 1.4404, 1.4841, 1,4828, acél
  • Méret tartomány                   DN 6  - DN 3000
  • Nyomás                              PN 1  - PN 164 

A fémkompenzátorokról bővebben

fémkompenzátorok A kompenzátor ma már rengeteg területen jelen van, így például az építőiparban, valamint gyógyszer- és vegyiparban, vagyis ott, ahol elengedhetetlen a biztonságos eszközök használata. A kompenzátor több anyagból készülhet, így például szövetből és gumiból is. A legelterjedtebb típusú kompenzátor a fémkompenzátor, ezzel fogunk most egy kicsit jobban megismerkedni.

A fémkompenzátor a legmagasabb üzemi nyomásnak is ellenáll, és ott alkalmazzák, ahol a szövet vagy gumi anyagból készült alkatrészek nem működnének megfelelően.
A Standard fémkompenzátor több paramétere ismeretes, így például a nyomásérték, a mozgás és a felépítés.
Külön kérésre bármilyen kompenzátort tudunk gyártani az Önök igényei megfelelően. 
 

Fémkompenzátor-kisokos!

Ahogy már említettük, a kompenzátorok leglényegesebb feladata, hogy kiegyenlítse azt a tágulást, mely a hő és a nyomás különbségek miatt alakul ki a vezetékekben. Ezt a feladatot látják el az egy vagy többrétegű hullámlemezes kompenzátorok is.
 
Ezen kompenzátorok hullámteste rozsdamentes / saválló / acéllemezből készül, mely egy, vagy többrétegű lehet. A több rétegű hullámtest rendkívül előnyös, több okból is: rugalmasabbá teszi a kompenzátor mozgását, kisebbek lesznek a fixponti erők, növeli a kompenzátor élettartalmát valamint javítja a beépíthetőséget.
 
A hullámlemez kompenzátoroknak öt fontos típusa van:
1. Axiál fémkompenzátor - kizárólag tengelyirányú elmozdulás esetén lehet alkalmazni / opcióként beépithető a belső védőcső is /
2. Angulár fémkompenzátor – síkbeli szögelfordulást valósít meg
3. Laterál fémkompenzátor – olyan elmozdulásokat vesz fel, mely merőleges a csőtengely vonalára
4. Univerzál fémkompenzátor – működése az axiál, angulár és a laterál keletkező mozgásokat képes felvenni egy időben
5. Rezgéscsillapítók – a szivattyúk, kompresszorok, motorok kipufogó rendszereibe építik őket, és nagy rezgéseket egyenlítenek ki.
 

Ha Ön is olyan területen dolgozik, ahol elengedhetetlen a megfelelő minőségű fémkompenzátor használata, keressen fel minket még ma! 

A fémkompenzátorok jellemzői

fémkompenzátorok

A kompenzátorok alkalmazási területe igen széles, így megtalálhatóak az építőiparban, vegyiparban és gépiparban egyaránt.

A felhasználásnak megfelelően többféle kompenzátort különböztethetünk meg, de általánosságban elmondhatjuk, hogy szerepük az, hogy kiegyenlítsék a csővezetékeket, ha azok megváltoztatják hosszukat a hőingadozás, illetve a rezgések következtében. Mindhárom iparban tehát a keletkező feszültség okozta hőtágulást hivatottak kiegyenlíteni.

A fémkompenzátorok előnye, hogy a legnagyobb igénybevétel mellett is alkalmazhatóak, így például akkor is, amikor az elasztomer kompenzátorok már nem alkalmasak a magas üzemi nyomás miatt a feladat ellátására.

A fémkompenzátoroknak is több fajtáját különböztetjük meg. Mozgás szerint beszélhetünk: axiális, (tengelyirányú elmozdulás), anguláris (szögelfordulás) és laterális (tengelyükre merőleges löketek kompenzálása) típusokról. A fémkompenzátorokat továbbá osztályozhatjuk a nyomásérték és a felépítés szerint, valamint egyedileg kivitelezett típusokkal is találkozhatunk.

Ha minőségien legyártott, megbízható fémkompenzátorokat keres, akkor jó helyen jár! Bátran forduljon hozzánk kérdéseivel!

 

 

» 1. Standard méretek

Tip St. FB lazakarimával     Tip St. S  hegcsonkkal
Tip St. FF fixkarimával       Tip St. Ga menetes
Tip St. VG hollanderes

» Termék műszaki adatlapjának megtekintése, letöltése (PDF-formátum)

fémkompenzátor fémkompenzátor fémkompenzátor gyártás


» 2. Beépitési utasitásokat

» Termék műszaki adatlapjának megtekintése, letöltése (PDF-formátum)» Beépitési utasitásokat DE

» Termék műszaki adatlapjának megtekintése, letöltése (PDF-formátum)» Beépitési utasitásokat EN

» Termék műszaki adatlapjának megtekintése, letöltése (PDF-formátum)» HEITZ katalógus de-eng PDF

» Termék műszaki adatlapjának megtekintése, letöltése (PDF-formátum)További termékoldalak: 
1 |


 

 

» 9200 Mosonmagyaróvár, Feketeerdei u. 1. » Tel: +36-96/419-568 » Fax: +36-96/528-056 » GSM: +36-20/9142-495
» Email: info@korcenter.hu